Fem superfood favoriter från hälsobloggarna

Det finns många hälsobloggar därute att använda sig av om man vill lära sig mer om träning, hälsa och kost. Många av dem älskar att använda sig av vad som kallas för superfood. Enkelt förklarat är superfood mat och livsmedel som är lite extra kraftfulla, t.ex. innehåller extra mycket vitaminer och många andra hälsofördelar. Den vanligaste typen av superfood är bär, men också grönsaker, frukt, frön, alger och nötter räknas in i kategorin.

Vi har spanat igenom några av Sveriges toppbloggare på hälsa, träning och kost och har hittat en röd tråd när det kommer till denna typ av livsmedel. Visst finns det många olika typer av superfood att välja mellan för den som vill äta mer hälsosamt, men är man ute efter de absolut bästa så gäller det att vara lite mer specifik. Här nedan har vi listat fem stycken livsmedel som ingår i kategorin superfood och som det talas lite extra om!

  • Kakaonibs (råa kakaobönor)
  • Gojibär
  • Spirulina
  • Hampafrön
  • Baobab

Många av ovanstående superfood har du säkerligen hört talas om förut, men en som väldigt få har koll på är baobab. Baobab kommer från ett träd och är lik en frukt. Träden kallas för “livets träd” och frukten som växer är fullproppade med vitamin C och fibrer. Den lite päronliknande smaken som baobab har gör att den passar utmärkt att ha i yoghurten till frukost eller varför inte blanda ner den i en smoothie eller ha som kompott till vaniljglass?

Du behöver naturligtvis inte använda dig av alla dessa superfood, men bären, bönorna och nötterna innehåller massor med näringsämnen för varje tugga som du tar. Om du har svårt att få in dessa livsmedel i dina vanliga måltider kan du istället använda dem i samband med mellanmål. Hampafrön kan du även använda istället för t.ex. ströbröd när du ska göra en panering!

Related Posts

ezy