Tips för att komma igång med träningen

Det är inte alla som är födda till att älska träning och idrott, och som med lätthet snörar på sig skorna och drar till gymmet. Väldigt många känner sig osäkra på var de ska börja, de kanske vill men hittar inte riktigt motivationen. Resultatet blir ofta att man kanske börjar med något men slutar innan kroppen börjar vänja sig. Är du en av dem? Ta det lugnt – det finns hopp! Här kommer några tips och trix för att hitta motivationen till att börja träna.

När du innerst inne vet att träning är bra för kropp och knopp, men du ändå inte riktigt orkar komma igång med något, så är det din kära hjärna som du måste lura lite. Det är hjärnan som agerar som den där lilla rösten i ditt inre som kommer på alla möjliga och omöjliga ursäkter till att inte träna eller ens gå ut på en promenad. Och den är smart; det den säger låter alltid väldigt övertygande och lätt.

Det är det första tipset – insikten om att den lätta vägen inte alltid är den rätta, inte ofta i alla fall. Gör det till en utmaning att undvika de lätta utvägarna även i andra sammanhang, så blir det svårare för hjärnan att övertyga dig om att undvika träning bara för att det kräver lite mer av dig.

Det andra tipset är att skaffa dig lite nya träningskläder; det kan vara en riktig humörhöjare och boosta motivationen. Det finns massor med både kläder och redskap på https://www.gorillasports.se, vilket kan bli en riktigt bra start för att bjuda in träningen i ditt liv.

Det tredje tipset är att försöka lämna hjärnan utanför, när du ska bestämma dig för att snöra på skorna. Ställ dig inte ens frågan om du kanske skulle ta och träna, utan bara gör det. Då hinner hjärnan inte med, och skyndar du dig så upptäcker den kanske inte att du är på väg till gymmet förrän du står där på löpbandet, och då är det ju för sent att protestera, eller hur?

Det fjärde tipset är att läsa på lite mer om vad träningen faktiskt gör för både din kropp och din knopp. På nätet finns mycket kunskap att hämta, till exempel i den här artikeln från Karolinska Institutet, och när du lär dig mer om vad som faktiskt händer med dig när du tränar, så kan det i sig också göra att motivationen ökar.

Det femte tipset är ändå det viktigaste – se till att du har roligt när du tränar!

Related Posts

ezy