Ingefära

Ingefära är en otroligt uppskattad rot som många har använt sig av i samband med förkylningar. Ingefäran är nämligen känd för att ha många läkande effekter på kroppen och den kryddiga smaken gör att den lämpar sig utmärkt att tillsätta i t.ex. te och grytor. Sedan århundraden tillbaka har roten använts som läkemedel i Asien, t.ex. för att lindra hosta, mag- och tarmbesvär, förbättra matsmältningssystemet och även lindra illamående. Som om detta inte vore nog så har ingefära också använts i samband med träning. Det sägs att roten kan hjälpa kroppen att bli av med träningsvärk snabbare och att den även har antiinflammatoriska egenskaper.

Därför bör du äta mer ingefära

Som tidigare nämnt finns det många positiva aspekter med att få i sig ingefära. Förutom att roten är antiinflammatorisk så är den även smärtstillande, vilket gör den utmärkt att använda sig av efter träning, vid huvudvärk eller t.ex. vid mensvärk. Ingefäran lugnar även en mage som befinner sig i obalans.

Så använder du roten

Ingefära kan användas på många olika sätt. Det vanligaste är att tillsätta riven ingefära i te. Du kan även använda ingefära i kallt vatten med citron eller i soppor och grytor för att göra dem lite extra nyttiga och smakrika.

Related Posts

ezy