Gojibär

Är det något bär som man verkligen bör satsa på om man vill få i sig mycket näring så är det gojibäret. Goji hamnar faktiskt på första plats på majoriteten av alla superfood-listor som har skapats genom åren. I Kina har man till och med kallat bäret för “livets bär” och det finns nog en sanning i detta. De här röda, små bären är fullproppade med vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Vitaminerna är även hårt koncentrerade, vilket betyder att varje litet bär är som en riktig superbomb!

Egenskaper hos gojibäret

Gojibäret innehåller inte bara vitaminer och mineraler, utan är även väldigt rikt på antioxidanter och aminosyror. Sammanlagt finns det 19 aminosyror i bäret, som i sin tur ger kroppen en knuff på vägen för att hjälpa till att producera kolin. Utöver ovanstående egenskaper så är gojibäret även en källa till kalcium, kalium och magnesium.

Goji – gott på mycket

Gojibär kan du använda på många olika typer av sätt, men det vanligaste är att bäret används i samband med musli, gröt, i sallad, yoghurt eller t.ex. med glass. Bäret är gott till smaken och blir därmed också en smaksättare. Visst går det även bra att äta bäret precis som det är, t.ex. som snacks.

Related Posts

ezy