Trädgårdsarbete är bra för din hälsa

Att spendera en timme i trädgården med att böja dig, kratta, lyfta saker, gå och mycket mera rörelse motsvarar mer träning än vad en rask promenad ger. Det beror såklart på vad du utför för trädgårdsarbete men att vara ute och påta i jorden har i studier visat sig kunna göra under för människans hälsa. Passa på att ta vara på den fysiska och mentala fördel som trädgårdsarbete kan ge. Om du är intresserad av att börja odla och fixa i din trädgård ska du gå in på Wexthuset för att kolla in alla deras produkter. De har allt du kan tänkas behöva för trädgårdsarbete. Du kan hitta bland annat fröer, hjälpmedel för odling, trädgårdsredskap, krukor, belysning, bevattningssystem och trädgårdsmöbler. Om du vill börja att så frön som du sedan ska sätta ut när det blir varmare är februari och mars bra tid att börja med det.

Trädgårdsarbete minskar stress

Det är en speciell känsla att se en planta som du drivit upp från ett frö blomma. Förutom att trädgården och odling kan skänka dig stor glädje kan en trädgård också fungera som blodtrycksmedicin. Det finns studier som visat att ungefär 30 minuters trädgårdsarbete kan sänka högt blodtryck. Kortisolnivåerna kan också sänkas genom att du arbetar i trädgården och kan därmed göra dig mindre stressad. Det finns till och med trädgårdsterapi för att trädgårdsarbete är så gynnsamt och motverkar stress.

Odling kan göra dig lyckligare

Om du ägnar dig åt att odla, vårda och sedan skörda ökar du chanserna att känna dig lycklig. Den långsamma process som det innebär att så ett frö och sedan få det du odlat på bordet kan stärka din självkänsla. Det är konsten att lyckas med en sådan process som kan stärka din självkänsla och öka känslan av lycka. Dessutom är det en väldigt härlig känsla att äta något som du själv har odlat och det är också väldigt nyttigt. Grönsaker, kryddor och frukt som du odlar själv vet du är fria från besprutningsmedel och har inte transporterats långa sträckor för att komma till matbutiken.

Related Posts

ezy