Moringa

Om du är ett fan av produkter från Body Shop så har du säkerligen märkt av att ett flertal av produkterna innehåller och doftar moringa. Moringa kommer från ett träd som kallas för moringaträd och rötter, blad och frön kan användas för att främja hälsan. Det finns ett flertal olika kulturer i världen som kallar trädet för ett mirakelträd, tack vare den stora mängden näring som bladen innehåller. Här finns vitaminer, aminosyror och antioxidanter till max.

Egenskaper hos moringa

Moringa är något som du kan använda dig av vid specifika tillfällen, men även i din dagliga kost. Vill du ha det så enkelt som möjligt så satsar du på moringapulver som går att köpa på internet och i hälsokostbutiker. Både hälsobloggare och nyhetstidningar har skrivit mycket gott om moringaträdet genom åren och detta beror främst på det stora innehållet av mineraler. Sammanlagt finns 14 mineralämnen i moringa, t.ex. mangan, kalcium, zink och järn. Med hjälp av moringa kan du även få i dig de aminosyror som kroppen inte har möjlighet att producera själv, vilket är ett stort plus.

Moringa – en källa till protein

Få personer är medvetna om hur mycket protein som moringan faktiskt innehåller, men sanningen är att moringans proteininnehåll är uppe i hela 22 %. Eftersom den vanligaste moringan kommer i pulverform kan du med fördel använda dig av den när du ska tillaga såser eller andra smaskiga röror. Det går även bra att blanda ner moringa i gooda smoothies, juice eller andra mixar, t.ex. efter träning. Du kan således använda dig av moringa varje dag för att få i dig extra protein och få bättre resultat på gymmet, på löpbanan eller på fotbollsplanen.

Related Posts

ezy