Förbättra din hälsa och välmående med parfym

De flesta vet inte att dofter kan vara positivt för ditt humör och förbättra din sömn och självförtroende. Dofter påverkar även din fysiska prestanda på ett positivt sätt.

Om du vet hur olika dofter påverkar just dig så kan du förbättra din hälsa och välmående.

När du känner en ny doft kopplar hjärnan ihop doften med en känsla. Kopplingen sker i ett område som kallas hippocampus som hjälper till att lagra och bilda minnen.

En doft har därför ingen betydelse förrän hjärnan skapat en association mellan en känsla och lukt. En association kan till exempel vara att en viss parfym påminner om någon speciell, som en partner eller familjemedlem.

Klicka här för att läsa mer om hur du tar hand om din hälsa.

När det kommer till att välja rätt parfym är det bra att veta att alla har olika pH-värden i huden, så parfymer luktar olika på alla kroppar. Det är därför viktigt att testa parfymen på din hud och låta den verka för att veta hur den luktar på just dig. En parfym värd att testa är Gucci Bloom EdP då man aldrig tröttnar på blommiga dofter. Blommiga parfymer doftar himmelskt och det finns alltid en blommig Gucci-parfym för alla.

För att lära dig ännu mer om hur du väljer rätt parfym finns det fler artiklar att läsa.

Det är din hjärna som bestämmer vilken doft som fungerar. Vissa ingredienser kanske inte matchar din kropp, såsom citrus eller trä.

Välj en doft som passar dig och som får dig att må bra. Det är även härligt om din parfym lämnar ett minne av dig hos andra du träffar. Kom bara ihåg att doften ska få dig att må bra och ge dig självförtroende för att förbättra din hälsa. Läs även denna artikel för att få veta hur kosttillskott kan förbättra din hälsa.

Related Posts

ezy