Ta hand om dig själv för bättre hälsa

Ofta när vi talar om hälsa så stannar tanken vid träning och kost, men hälsa är ju så mycket mer. Faktum är att om du blir allt för upptagen av att vara strikt med hur mycket du tränar och vad du äter, så kan det faktiskt leda till ohälsa och du kan stressa kroppen. Att se över vad man äter och att röra sig är absolut viktigt, men du bör också ägna tid åt att stressa av och ta hand om dig själv.

Ta hand om och lär känna din kropp

Oavsett om du väljer att göra det hemma i badrummet, eller om du åker till ett lyxigt spa, så är tid för dig själv där du vårdar din kropp oerhört viktig. Bunkra upp med härliga produkter och lås in dig i badrummet. Tänd gärna ett doftljus, sätt på lugn musik och ta med dig något gott att äta, till exempel frukt och bär. Ta ett långt bad, alternativt dusch, och exfoliera sedan kroppen för att slutligen smörja in dig med en skön kräm. Glöm inte ansiktet och lägg gärna en välgörande mask avsedd för din hudtyp. Tänk goda tankar om din kropp när du tar hand om den. Avsluta sedan hela spastunden med avkopplande meditation. Några minuter räcker.

Bejaka din sexualitet

För många är sexualiteten något som är komplicerat. För att komma närmare dig själv kan det därför vara bra att börja om från början. Börja utforska din kropp utan en partner och se vad du gillar och inte gillar. Använd gärna spännande sexleksaker och unna dig en stunds egen njutning. Det ska vara en stund bara för dig där du lär känna din kropp. En sund sexualitet är viktigare för vår hälsa än vad många tror. Visste du till exempel att kroppen frigör endorfiner när du får orgasm? Detsamma gäller för kroppens eget smärtstillande och lugnande hormon oxytocin. Spännande, eller hur?

Related Posts

ezy