Gör promenaden till ett träningspass

Att det är nyttigt är röra på sig vet du säkert redan om. Det skrivs mycket om just vardagsmotion och om hur stillasittande är dåligt för hälsan. Få saker är så nyttiga för både kroppen och knoppen som att träna regelbundet, och något så enkelt som att gå till jobbet eller att ta en kvällspromenad kan göra enorm skillnad på din livskvalitet och allmänhälsa.

Det är alltid smart att hålla koll på den dagliga aktivitetsnivån då tiden går bedrägligt snabbt och det inte alltid är lätt att inse hur mycket du sitter. Genom att skaffa ett bra aktivitetsarmband sköts det hela med automatik, och du kan bland annat se hur många steg du gått, hur ofta du rör på dig, hur många kalorier du bränner och om du sover ordentligt. Om du vill, kan du ta promenerandet till nästa nivå för att få ut extra mycket av vardagsmotionen.

Puls och styrketräning

För att motion ska övergå till träning krävs det att du anstränger dig lite mer, det vill säga får upp pulsen och flåset. Enkla saker som att gå snabbare, med stavar eller i fler backar gör att hjärtat, lungorna och musklerna får jobba mer. Du kan också integrera en hel del styrketräning under promenaden eller löprundan genom att exempelvis göra olika övningar med din egen kropp som tyngd. Tio bakvända armhävningar vid varje parkbänk du passerar, stående framåtvända armhävningar vid alla träd och biceps curls med matkassarna på vägen hem kan göra stor skillnad i långa loppet.

Med hjälp av ditt aktivitetsarmband håller du inte bara koll på dina aktiviteter utan kan dessutom sätta nya mål och bli mer motiverad. Låt säga att du går 5000 steg om dagen – försök lägga på 500 extra steg i en vecka, sedan ytterligare 500 och så vidare. Varje gång du lyckas kan du belöna dig själv med något kul, eller varför inte dra med en kompis att utmana?

Related Posts

ezy