Håll dig aktiv för ett friskare liv

Handen på hjärtat nu, hur mycket rör du på dig varje dag egentligen? Vardagsmotionen är det viktigaste vi har för att hålla oss friska och starka länge i livet. Tyvärr blir många mer stillasittande än vad de planerar att vara. Det ursäktas med lathet, tidsbrist eller bara ett lågt engagemang. Men hade fler vetat hur stor skillnad den där lilla vardagsmotionen faktiskt gör i våra liv hade fler nog tagit trapporna istället för hissen lite oftare.

Minskar risk för ledsjukdomar

En av de vanligaste ledsjukdomarna som äldre får är artros. Det är en kronisk sjukdom som utvecklas under många år och som till slut gör att man knappt kan röra sig längre. Behöver du hjälp med artros i knä eller annan kroppsdel finns Joint Academy för dig med stöd och råd direkt i mobilen.

Studier visar att genom att röra på sig varje dag med promenader, lättare styrkeövningar och stretchning minskar risken markant för att drabbas av artros. Idag drabbas var fjärde person över 45 år av artros, så det är värt att testa alla medel som går för att undvika att bli drabbad.

Fetma från för mycket stillasittande

Fetma kan uppstå både från sjukdom och från ett överätande. Det vill säga att ibland är det nästan omöjligt att göra något åt sin fetma på grund av andra sjukdomar. Något som däremot oftast hindrar fetma från att uppstå är att hålla sig ordentligt i rörelse. En bra riktlinje är att promenera minst 10 000 steg varje dag samt utföra 30 minuters pulshöjande aktivitet dagligen. Det kan vara att jogga, cykla, spela fotboll eller göra snabba styrkeövningar hemma framför tv:n. Det viktigaste är att ditt flås kommer igång samt att du regelbundet rör på dig. Kombinera detta med ett minskat intag av socker för att kroppen ska må så bra som möjligt.

Related Posts

ezy