10 fördelar med att träna

Känner du att motivationen tryter och du behöver en liten push i ryggen för att ta dig iväg till gymmet eller börja träna? Ingen fara! Du vet säkerligen redan om ett flertal av alla de fördelar som kommer med träning, men ibland är detta ändå inte tillräckligt. Vi vill att du ska tycka att det är kul att träna och då kan det vara bra att höra om fördelar som kanske inte är lika väntade som andra. Här nedan hittar du därför en lista på 10 väldigt oväntade fördelar som kommer med motion, träning och hälsa!

1. Du minskar risken för cancer

2. Du känner dig inte lika stressad

3. Du får lättare för att lära dig nya saker

4. Ditt självförtroende blir mycket bättre

5. Du blir både lyckligare och gladare

6. Du äter inte lika ofta

7. Kreativiteten ökar

8. Din sömn förbättras avsevärt

9. Går du i skolan? Då kan träning förbättra dina resultat

10. Du har möjlighet att leva mycket längre

Träning är alltså inte bara bra för din fysik, utan även för det psykiska. Forskning på Karolinska Institutet har visat att du med hjälp av träning kan må bättre, bli av med stress och till och med lindra både ångest och depression i ditt liv. Sanningen är att många läkare som behandlar människor med just ångest och depression sätter träning på schemat istället för olika typer av läkemedel. Träning har alltså en så stor effekt på psyket att du i många fall kan avstå från läkemedel och fortfarande må bra och bli frisk.

Detta gäller även när det kommer till stress. Visst kan det i sig kännas stressande att försöka hinna med arbete, barn, inhandling av mat och allt annat som hör vardagen till och samtidigt försöka klämma in ett träningspass. Men på lång sikt kommer din träning att göra dig mindre känslig för stress. När stressen minskar i kroppen är det också större chans för att eventuell ångest dämpas eller botas helt. När du inte blir lika känslig för stress har du lättare att hantera situationer, oavsett om det handlar om problem i familjen, på arbetet, mellan dig och din bästa vän eller vad det nu kan handla om. Förhoppningsvis har dessa 10 punkter gett dig tillräckligt med motivation för att sätta igång kroppen!

Related Posts

ezy