Ta hand om ditt yttre och inre

Hälsa är inte bara träning och bra mat. Det innefattar även att ta hand om hela kroppen. Att ta hand om huden är också en viktig del i att vara hälsosam och må bra. En god hälsa är när du mår bra och är frisk. För att må bra måste du vårda hela dig. Om du vill investera i bra produkter nu i höst som gör att du kan ta hand om dig själv lite extra ska du kolla in Sensai som har fantastiska produkter. Det är ett exklusivt varumärke med rötter i Japan. De har makeup, hårprodukter och hudprodukter, helt enkelt allt du behöver för att få en välmående kropp. Att stänga in dig i badrummet och ge dig själv en riktigt härlig stund där du kanske gör ett fotbad, en kroppspeeling och ansiktsmask kan vara en bra idé. Det är något som är stärkande för både kropp och själ. Att göra ett eget lite spa kan vara en fin belöning efter ett riktigt hårt träningspass.

Vilan bygger upp kroppen

Det är vilan som bygger upp kroppen och gör den starkare. När du tränar bryter du ner musklerna som återuppbyggs när du sedan vilar och blir starkare. Sömn har också en stor betydelse i återhämtningen. När du har kört ett riktigt hårt träningspass försämras immunförsvaret. Det kan vara nedsatt upp till tre dagar efter passet. Då är risken större att du drar på dig någon förkylning eller liknande. Därför ska du se till att ta hand om dig ordentligt. Kosten har en stor betydelse både direkt efter du har tränat och senare för att du ska kunna återhämta dig och så maximal muskeluppbyggnad.

Träna det mentala

Att träna det mentala är också positivt för din hälsa. Att träna det mentala hjälper dig bland annat att kunna hantera stress och oro på ett bättre sätt. Mental träning kan även hjälpa dig att nå dina mål och hitta ditt inre driv. När du gör ditt eget hemmaspa är det perfekt att ta en stund att vårda det mentala också.

Related Posts

ezy