Få igång blodcirkulationen

Blodcirkulationen är en kroppsfunktion som styrs av vårt hjärta, våra lungor och blodådror och har som uppgift att transportera omkring nyttiga saker som syre och näring till kroppens alla delar liksom att forsla bort slagg och toxiner. Blodet cirkuleras precis överallt, även till den yttersta fingertoppen, och håller människor och djur vid liv. Av den anledningen bör alla jobba på att hålla cirkulationen på topp, och det kan åstadkommas på ett flertal sätt.

Att ha ett friskt flödande blod innebär att muskler och inre organ får alla de ämnen som de behöver och det som är så genialiskt är att extra blod kan forslas dit det verkligen behövs. Det är exempelvis därför musklerna blir varma när de får jobba. Då ser kroppen till att skicka mer energi till just de partierna. På liknande vis behövs blodet i tandköttet och tänderna, då det håller dem friska och starka och i kombination med en bra tandhygien. Med hjälp av effektiva tandvårdsprodukter från https://www.sunstargum.com/se/ kan otäcka problem som karies och tandlossning hållas borta. Blodcirkulationen är A och O för precis alla hälsoaspekter!

För immunförsvaret

Om blodcirkulationen är i topp så boostas immunförsvaret och det är extremt viktigt för att en människa dels ska kunna undvika att bli sjuk, dels få mildare symptom om han eller hon ändå blivit det. Människor som är i god kondition tillfrisknar snabbare från skador och sjukdomar och har dessutom en större mental kraft i de allra flesta fallen. Träning, god hygien och bra kostvanor är alla steg mot en bättre hälsa, inte minst för blodcirkulationen.

Läkare rekommenderar alla människor att motionera regelbundet och att hålla sin kroppsvikt normal, och det finns ett flertal extra knep att ta till för att verkligen stimulera cirkulationen. Ett sådant är att dricka grönt te med antioxidanter, att äta fet fisk som innehåller massor med Omega-3 och att röra på sig minst en gång i timmen. Vardagsmotion betonas mer än någonsin och kan handla om något så enkelt som att ta en liten dans vid arbetsbordet eller att göra några ben-lyft i soffan. Andra exempel på cirkulationsstimulerande åtgärder är massage och torrborstning och de kan antingen utföras för hand eller med hjälp av olika apparater.

Blodcirkulationens fiender

Det är också viktigt att förstå vad som kan skada blodcirkulationen och här finns en rad faktorer, med rökning och övervikt allra högst upp på listan. Det talas till och med om den farliga sittsjukan som kan leda till en rad hälsoproblem och en förkortad livslängd. En människa som inte har en bra cirkulation kan få sjukdomar och krämpor som är mer eller mindre allvarliga och som annars hade kunnat undvikas, exempelvis en försämrad tandflora, blodproppar och kärlkramp. Så satsa på blodcirkulationen för ett friskt och glatt liv.

Related Posts

ezy