Tavelbutiken ett steg längre

Tänker du någon gång på att handla tavlor, det gör jag! I mittliv har tavlor alltid haft en stor del, inte instsedan jag hittade https://mynewart.se. DÄr har jag kunnat sitta och bläddra i timmar bara för att fördriva tiden och titta på motiv i av olika slag. Det blir har blivit lite av min nya hobby att försöka hitta ett motiv som skulle passa in i mitt vardagsrum men ändå kunna bli flyttat ut till köket. En målning över något så fint att man blir varm i hela kroppen när motivet dök upp på väggen när man strosar ut i morgonrock en isig november torsdag.

Det där hade varit drömmen, gärna en ram som påminner lite som den gotiska stilen och det vi kan se i game of thrones hemma hos det där nordmännen. Jag ser gärna att tavla har ett landskap fyllt av snö eller varför inte ett motiv där vågorna slår emot stranden och vinden piskar upp saltet i luften. Det är sådana dagar som får en att minnas livet. Det ska vara kul att leva på samma sätt som det gärna ska vara kul att titta på en tavla.

Att roliga tavlor förgyller

Jag har länge letat efter tavla som får mig att börja skratta, när det liksom bubblar inom mig och det blir helt varmt för att motivet lockar mig att skratta. När jag sedan hittade en tavla så var den inte riktigt så jag hade föreställt mig motivet, men känslan av att titta på den är densamma. Jag kan titta om och om igen och börja skratta bara av att se det här härliga motivet. Det gör mig glad och det är sällan en sådan tavla kommer till annat bruk än att charma folk och locka dem att börja fnissa för att sedan börja skratta så de bara vrider sig.
humor på tavlor är viktigt

Tavlor är oftast allt annat än tråkigt om du frågar mig jag har sett det mesta och hängt upp et mesta inklusive valthorn, gamla rävpälsar och sist men inte minst fotografier på gamla släktingar så gamla att de skulle passerat 200år i år om det fortfarande levde. Men när jag hänger saker är det i stort sett alltid målningar som gör att det börjar pirrar. Fotografier är så kemiska i sitt framförande och det är inte på grund av framkallningsvätskan utan det är mer perfektionen i själva motivet. Inte en uns med krusningar eller färgstänk utan helt fritt från grynigheter på ett glansigt papper.

Show Buttons
Hide Buttons