Sov dig i form

Utan sömn kan inte kroppen läka och reparera sig själv efter ett hårt träningspass. Därför är sömn en viktig faktor när du vill bygga muskler eller gå ner i vikt.

Sömn är kroppens sätt att återhämta sig och stärka immunförsvaret. Slarvar vi med sömnen bryts kroppen snabbt ner och vi blir mer mottagliga för fysiska och psykiska besvär. När vi tränar och ska bygga muskler är det extra viktigt att kroppen får sin återhämtning, annars kommer träningen göra mer skada än nytta.

För att kroppen ska ha en välfungerande ämnesomsättning krävs det att den är fri från stresshormoner. Så fort kroppen blir stressad stannar ämnesomsättningen och det är därmed omöjligt att gå ner i vikt. Att sova ordentligt och undvika stress när du försöker gå ner i vikt är en huvudfaktor för att lyckas med din viktnedgång.

Oavsett vilken träning du utför är det viktigt med återhämtningen. Att träna med träningsmaskiner är påfrestande för musklerna och därför behövs vila, både i form av sömn och träningsuppehåll. Hantlar finns i olika vikter, men ju tyngre du lyfter, desto mer återhämtning behöver du efteråt.

Motionsträning är inte lika påfrestande för musklerna och ett längre träningsuppehåll krävs därför inte med motionsträning på samma sätt som med styrketräning, men sömn är fortfarande viktigt. Många som har insomningsproblem upplever att det är lättare att somna på kvällen efter att ett motionspass har utförts under dagen.

Related Posts

ezy